Taller inclusiu d’enquadernació i il·lustració amb Valtrus i Marina Barberà a Mas de Forès

EL TALLER:

Proposem conèixer i valorar el nostre territori a través d’una ruta curta, a peu, dissenyada a prop de la localització del taller, en què anirem fent parades per il·lustrar les pàgines de la llibreta que haurem enquadernat prèviament.

Aquesta experiència ens generarà un espai per sortir del nostre dia a dia a través d’una mirada pausada, permetent-nos connectar amb la natura i el nostre entorn més proper.

Descobrirem el que ens envolta i aprofundirem en el coneixement més arrelat al lloc que habitem, entenent que només mitjançant el contacte directe amb el territori podrem aprendre a estimar-lo i a donar-li valor, fomentant una relació més profunda amb allò que ens envolta.

(Part 1) L’enquadernació:

En aquesta primera part del taller, l’Ariadna Pujol de Valtrus t’introduirà a tot el procés de creació d’una llibreta enquadernada artesanalment, des del primer fins a l’últim pas, passant per la idea, el disseny, el format, els papers, el tipus de cosit...

Cada assistent acabarà enquadernat la seva llibreta de format A5 amb cosit vista, una llibreta que serà única i totalment personalitzada, ja que podrà escollir entre papers de diferents colors, gramatges, i textures, i el pattern del cosit.

(Part 2) La il·lustració:

A la segona part, durant les parades previstes de la ruta, la Marina Babrerà et guiarà per traslladar l’essència del natural al paper, a través de la il·lustració.

Utilitzarem diferents tècniques com pastels, grafit i llapis de colors, experimentant amb les textures i els colors per representar el territori de manera personal, pintant a l’aire lliure, observant directament el paisatge i les seves formes, i traslladant aquestes impressions a les nostres llibretes.

LA LOCALITZACIÓ:

El taller és presencial a Mas de Forès (Alcover), un projecte de la Fundació Ginac que promou la inserció laboral de persones amb discapacitat i la sostenibilitat de l’espai.

[ ] No cal tenir experiència prèvia.
[ ] Inclou tot el material.

PER MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

hola@marinabarbera.com

*PLACES LIMITADES

*Dues places gratuïtes per persones amb discapacitat amb prioritat de Fundació Ginac

QUI HI HA DARRERE DEL TALLER:

Som vallenques, les dues vivim al camp i ens interessa la connexió amb la natura i el fet de viure una vida tranquil·la al marge de la immediatesa.

Hem col·laborat en diferents encàrrecs comercials vinculats al territori, on hem combinat les diferents disciplines de la il·lustració, el disseny gràfic i la fotografia. Aquesta és la llavor que ens ha motivat a crear els nostres tallers, on podem aprofundir en la connexió amb la natura i allò manual, i compartir aquesta experiència amb altres persones.

Amb tres anys d’experiència impartint tallers cadascuna, hem decidit unir-nos per oferir una experiència única.


VALTRUS:

Valtrus és el projecte de papereria artesanal de l’Ariadna Pujol. Fotògrafa i dissenyadora gràfica freelance, vallenca, treballa per projectes d’identitat corporativa, editorial, web, contingut digital, i per escapar de l’ordinador de tant en tant també treballa amb les mans, i ho fa per valtros —‘valtros’ és el ‘vosaltres’ del català tarragoní, subdialecte del català central que es parla a l’Alt Camp—. Fonèticament s’escriu [val’trus].


MARINA BARBERÀ:

La Marina Barberà és una il·lustradora de Valls, vivint en una caseta de camp als afores, des d’on dona vida a noves imatges.

Amb formació en Belles Arts, Història Contemporània i Il·lustració i Còmic, està especialitzada a crear il·lustracions per a marques, editorials i projectes culturals, combinant tècniques tradicionals i digitals des d’un estil personal i adaptable a cada projecte.

La seva obra ha estat exposada en espais com el Centre Cultural Ribera de Chapala, a Mèxic (2024), el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València (2022), l’École Nationale Superiéure des Beaux-Arts de París (2018) o el Museu de Valls, entre altres. És també autora i il·lustradora de ‘De vidre. Històries i receptes de les remeieres dels Pirineus’, publicat per Edicions Sidillà (2024).

Siguiente
Siguiente

Taller d’enquadernació vista a l’Espai Jove